LONGBOARDS

Disciplines binnen het longboarden

Bij het longboarden onderscheiden we verschillende disciplines:

  • Cruising /  Freeride : deze discipline kan eigenlijk overal! Je gebruikt het board bijv. als vervoersmiddel of maakt gewoon een relaxed tripje op je board. 
  • Downhillen / speed riding: van heuvels af longboarden, veelal op hoge snelheid. Goede bescherming is erg belangrijk bij deze discipline!
  • Long distance: het afleggen van grote afstanden op je longboard.
  • Sliden: je gaat van het heuvels of steile hellingen af en maakt tussendoor verschillende slides. Ook hier is goede bescherming een must!
  • Freestyle & Dancing: het maken van gave tricks met het longboard. Ook dancing valt hieronder; je danst als het ware op je board. 

Type longboards

We onderscheiden verschillende type longboards. Met Simply Sports bieden wij longboards aan die geschikt zijn voor de beginnende en wat meer ervaren rijders van jong tot oud. Het zijn voornamelijk longboards die geschikt zijn voor Cruising / Freeride, Long Distance en Freestyle. 

  • Pintail board: de achterkant van dit type board loopt voorbij de wielen in een puntige vorm. Trucks zijn in de meeste gevallen onderaan het board bevestigd. Dit zorgt voor een gemakkelijke besturing van het board. Ideaal board om mee te beginnen en een goed longboard om mee te cruisen.
  • Kicktail board: veel overeenkomsten met een pintail longboard. Het grootste verschil zit in de achterkant (tail) van het board, deze loopt breder. Hierdoor kun je met dit type longboard makkelijker over obstakels springen. Trucks onderaan het board bevestigd. Ideaal board om mee te cruisen en/of voor freestyle en carving. 
  • Drop through board: de trucks zijn door het deck van het longboard heen geplaatst, dus niet aan de onder- maar bovenzijde. Het longboard ligt lager bij de weg en is daarmee stabieler te rijden. Ook liggen de wielen vrij van het board (cut out), dus geen wheelbite bij scherpe bochten. Fijne boards voor verschillend disciplines. 
  • Mini cruisers board: kleinere boards dan bovenstaande longboards en daardoor erg handzaam in gebruik. Ze zijn erg wendbaar en dus fijn voor in een drukkere omgeving. Dit type longboard wordt veel gebruikt om gewoon lekker met te cruisen of te carven.