• Gratis verzending vanaf €74,95,-
  • Persoonlijke & kleinschalige webshop
  • Levering in NL

Simply Gym

De wereld wordt al bewegende, door een ieder van ons ontdekt. Zeker in de basisschoolleeftijd is dit nog volop het geval. Van leren schommelen of fietsen, klauteren in struiken en bomen, touwtje springen of tikkertje op het schoolplein tot voetbal of stoepranden in de straat.

 

Dit proces waarbij een kind steeds weer antwoord weet te vinden op een nieuw bewegingsprobleem, zorgt (onder goede begeleiding) tot een toenemende bewegingsvaardigheid. Belangrijk, want hoe meer bewegingsvaardig een kind wordt, des te meer plezier zal het beleven aan bewegen. Weet het kind vaker niet dan wel het juiste antwoord te vinden op een bewegingsprobleem (het steeds niet kunnen vangen van een bal bijv.), dan neemt het plezier in het bewegen en vertrouwen in eigen kunnen steeds meer af. 

Goede begeleiding in dit proces van groei in bewegen doet er daarom zeker toe! Overigens niet alleen als kind maar zeker ook als puber en volwassene. We worden meer bewegingsvaardig, krijgen meer plezier in het bewegen en er ontstaat meer vertrouwen in wie we zijn en wat we kunnen. Daarnaast leren we op deze manier veel van onszelf door samen te bewegen. Denk aan het leren aangeven van eigen grenzen, rekening houden met de ander, fair play en elkaar simpelweg gezellig ontmoeten binnen of buiten de gymzaal!

 

Met Simply Gym willen we ingaan op dit mooie proces van groei en ontwikkeling. Met de al eeuwen oude wijsheid: 'Jong geleerd, is oud gedaan'!