• Gratis verzending vanaf €74,95,-
  • Persoonlijke & kleinschalige webshop
  • Levering in NL

SUP route Leusden ANWB

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 21:40

Nog één keer omhoog en weer omlaag. De drukmeter geeft inmiddels 'groen licht' als teken van klaar. Uit m'n ooghoeken zie ik mijn vrouw nog een paar laatste keren pompen voor lucht en ook zij is alweer klaar. Twee prachtige Inflatabele boards tekenen zich scherp af tegen zacht beukenblad in een voorjaarsbos. Ons opstappunt in het 'Lockhorsterbos' bij het witte bruggetje oogt vredig en ademt rust en voor het eerst deze week voelt het even als vakantie. Lentegroen, spiegelglad water en samen er even op uit. 

We peddelen de eerste meters door kroos, eenden kwetteren voor ons uit en al snel is het ons te warm. Vesten uit en alleen een thermo-shirt, het is meer dan voldoende op deze prachtige maar toch ook zo nu en dan grijze dag. Een verliefd koppel, druk kussend en bij elkaar op schoot, schrikt op van het gespetter door een peddel. Ruw verstoord groeten ze ons toch wat nors, vanaf hier hadden ze blijkbaar toch niemand verwacht. We kijken elkaar eens aan en suppen grinnikend verder. 

De route van zo'n 16 kilometer is duidelijk aangegeven als kano-route Leusden van de ANWB en leidt ons naar prachtige plekken waar je anders toch niet zomaar komt. We 'spotten' luierende herten en mekkerende lammetjes met hun moeders. Fluitekruid wuift ons vrolijk toe vanaf bermkanten, bloesem dwarrelt op ons board. We verwonderen ons over de schoonheid van de natuur en Gods scheppende kracht na een winter van kilte en kou. We komen via de slingerende Heiligerbergerbeek uit bij het Valleikanaal met haar historische liniedijk vol oude bunkers en verdedigingswerken. 

Bij de Bruinenburgersluis slaan we linksaf het Valleikanaal op en peddelen dan weer kilometers richting het startpunt. Het mooiste stuk hebben we dan wat ons betreft wel achter ons gelaten en ondanks de stroom mee is het toch even stevig peddelen met de wind op onze neus. Net onder de snelweg richting Amersfoort slaan we opnieuw linksaf om uiteindelijk weer terug te komen bij ons opstappunt in het 'Lockhorsterbos'. 

 

Wij zagen de tocht als een ontspannen en sportief moment van samenzijn en hadden geen haast. We hebben er met pauzes en 'verwonder-momenten' zo'n 4 uur over gedaan maar voor de onervaren 'supper' adviseren we er zo'n 5-6 uur voor uit te trekken. Het is in ieder geval een prachtige route en een leuke manier om in beweging te zijn waarbij als uitbreiding zelfs nog de binnenstad van Amersfoort met haar mooie grachten kan worden aangedaan!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.