• Gratis verzending vanaf €74,95,-
  • Persoonlijke & kleinschalige webshop
  • Levering in NL

Wij zijn het die vliegen

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 16:37

De regen slaat tegen het raam, gedreven door een stevige bries die troosteloze bomen weer doet zwieren in de wind. Zware knallen uit sierlijke pijlen doen me beseffen dat we alweer naar het einde van een voorbijrazend jaar knallen. Het doet me denken aan een spreekwoord en de lessen uit het Woord dat 'wij het zijn die vliegen'. En niets is meer waar! Wat is er ook afgelopen jaar weer veel gebeurd en wat vliegen we heen (Psalm 90). Het vraagt me om bezinning, verstilling bij kostbare momenten op deze snelweg naar Bestemming. Bij uitstek een gelegenheid voor Oudejaarsdag!

 

Op zaterdagavond 24 december 2022 werd om 22.51 ons vierde dochtertje (en dus vijfde kindje) in goede gezondheid geboren. Het was nog even haasten voor de verloskundige om op tijd aanwezig te zijn maar ze was er bij toen ons kleine meisje haar eerste tonen aansloeg op deze mooie en chaotische wereld. Gelukkig waren de kids al sinds ochtenduren in goede handen en wat was het weer een bijzonder moment toen ook zij kennis maakten met dit door God zo prachtig geformeerde wondertje! 

Inmiddels was het Kerstmis geworden, de dagen waarin we in het bijzonder de geboorte en komst van Immanuel (God met ons) vieren en overdenken. Kerkklokken deden hun galmen gongen, jonge kinderen trapten in kleurige kleertjes hun fietsen vooruit en menig autobestuurder trapte de rem voor een veelheid aan kerkgangers bij het Zebrabad. Kleine biefstukjes bleven bevroren, goedkope hamburgertjes wachtte op gunstiger momenten en kerktijden gingen aan ons voorbij. En toch was het Kerst! Want zichtbaar voor me lag nieuw leven. Kleine friemelende vingertjes, nog natte zwarte haartjes, totale afhankelijkheid en zachte baby-geur. Ons kleine meisje deed me denken aan die vele jaren geleden toen de Zoon van God uit Hemelse Heerlijkheid verscheen, het Kindje Jezus, als Licht in duisternis. Kwetsbaar, arm en klein. Om voor ons de Redder te zijn!

 

En terwijl ik dit alles schrijf zitten we alweer in #kraamdag 8 en sluiten we een bijzondere week vol zegen af. Rebecca drinkt en groeit als kool, Christine herstelt en krijgt steeds weer wat meer energie. De kinderen wennen aan de nieuwe muziek in huis en alles ligt er heerlijk opgeruimd bij.

 

De Top 1008 van GrootNieuwsRadio verkondigt ons een Toekomst vol van Hoop, kinderoogjes vliegen van raam naar raam bij een zoveelste klap en ook dit jaar is bijna weer voorbij.

Mijn blik valt naar opzij, moedig zit ze daar. Een steun en toeverlaat voor mij en 't hele gezin en nu zelfs moeder van vijf. En we beseffen meer als ooit tevoren: 'wij zijn het die vliegen'. Voor jou & mij de vraag, waarheen? 

 

Namens ons gezin allemaal een goede jaarwisseling en een gezegende vlucht voor 2023! 

Simply Sports / "Stay Playing Together"

 

"De tijd vliegt, zegt men. Maar men vergist zich want wij zijn het die vliegen"


Reactie plaatsen

Reacties

Ineke Van Buren
5 maanden geleden

Mooi even wat te lezen over jullie!
Liefdevolle groet!

Dick en Rianne Lagerwerf
5 maanden geleden

Van harte gefeliciteerd met dit mooie meisje. Gods zegen toegewenst in het opvoeden van jullie kinderen. ( prachtig geschreven Arjan ) hartelijke groeten vanuit de Amersfoortse kosterswoning Dick en Rianne